woensdag 6 juli 2011

Er was eens een meertje in Frankrijk

Gisteren ben ik samen met mijn nichtje en mijn ouders een stukje gaan lopen en rijden om hier in de bergen een paar mooie foto's te maken. Het was best wel eng want naar boven toe rijden werden de wegen steeds smaller en er was geen vangrails. En het ravijn was ongelooflijk diep. Toen we op een gegeven moment bijna wouden stoppen reden we toch verder, dat was het beste wat we hadden kunnen doen. We stapten uit en we hoorden allemaal mensen en heel veel water. 5 minuten verder zagen we in beneden een meertje. Daar gingen we even heen, maar we hadden geen zwemkleding aan.

Vandaag gingen we ook weer maar dan samen met mijn broer en een vriend van hem die ook mee is op vakantie. Het was echt superlekker in het meertje. Je kon ook van de rotsen afduiken enzo. Echt heerlijk.

De foto's komen na de vakantie, want zoals ik al eerder zei is het internet hier ontzettend sloom.

bye bye

zondag 3 juli 2011

Zuid-Frankrijk het land van de stomme wc's

Hier komt mijn eerste klacht. Waarom hebben de fransen bijna geen normale wc's. Gewoon een gat in de grond, hoe moet je dat normaal kunnen gebruiken? Dat is toch niet mogelijk. Gelukkig hebben we in ons vakantie huisje een normale wc! Thank God. We zijn gisteren aangekomen bij de camping. Le bois fleuri. Ergens in zuid-frankrijk. De camping is wel leuk opzich, een zwembad en genoeg te doen, ook in de omgeving. De omgeving is echt supermooi, maar dat mag ook wel naar een rit van 22 uur, vanuit Nederland.

Klacht nummer 2, is dat we alleen internet hebben bij de receptie. Dus elke keer met mijn laptop naar de receptie lopen en dan gelijk alles bekijken en checken. En in het huisje dus helemaal geen internet. Dan moet je je ook nog bedenken dat we helemaal aan de andere kant van de receptie zitten. Maar dat maakt niet zoveel uit want de camping is niet supergroot.

Klacht 3, is dat er bijna geen Nederlanders op deze camping zitten en de Nederlanders die hier zitten zijn 10 jaar en jonger. Mijn nieuwe vakantievrienden dus. haha. Gelukkig zijn mijn ouders van het bekijken van steden enzo, dus kunnen we gewoon mee en een beetje de omgeving bekijken. Wat ook best wel chill is is dat mijn nichtje van 15 mee is, dus dan kunnen we sowieso al met z'n tweeën van alles doen.

Nu de toppers van de vakantie! Mijn nichtje is mee, ik ben 11 juli jarig ( in de vakantie dus), mijn broer heeft ook een vriend mee, zij zijn beide bijna 18, er is een zwembad, en het uitzicht is prima.

Nu nog een paar foto's van de busreis, morgen een paar van het huisje, want ik heb die nog niet op mijn laptop, en om nu voor een paar foto's naar het huisje te lopen en terug, 'Nee dankje'.